Lecture "Child practical psychology as a branch of psychological science"

09.24.201523 вересня 2015 року

 

 

У Педагогічному інституті започатковано проведення лекцій англійською мовою. 23 вересня 2015 року було проведено відкриту лекцію на тему "Дитяча практична психологія як галузь психологічної науки" з дисципліни "Дитяча практична психологія" кандидата психологічних наук, доцента кафедри педагогіки і психології О.М.Гріньової.

Під час лекції було обговорено підходи сучасних вчених до визначення предмету і завдань дитячої практичної психології, класичних і сучасних теорій розвитку дитини (Ж.Піаже, Л.С.Виготського, Дж.Боулбі, У.Бронфенбреннера, Дж.Говарда та ін.), а також основні принципи й методи дитячої практичної психології. Студенти брали участь у обговоренні поглядів сучасних психологів на пренатальний розвиток дитини.

Під час лекційного заняття було використано відеофрагменти (англійською мовою) з психології розвитку дитини. З метою активізації уваги студентів під час заняття було використано методи експрес-опитування, елементи дискусії, а також навчання студентів через практичний досвід (шляхом виконання і інтерпретації ними елементів тестування та методу проективних малюнків у дитячій психології) – англійською мовою.

Факультет у соціальних мережах