Майстер-клас учителя початкової школи Новопечерської школи м. Києва Лесі Анатоліївни Харітоненко з теми «Застосування інноваційних технологій у початковій школі»

05.12.201512 травня 2015 року

 

 

12 травня 2015 року в межах Фестивалю науки в Дидактичній майстерні Педагогічного інституту відбувся майстер-клас учителя початкової школи Новопечерської школи м. Києва Лесі Анатоліївни Харітоненко з теми «Застосування інноваційних технологій у початковій школі».

Відкрила засідання Дидактичної майстерні завідувач кафедри початкової освіти та методик гуманітарних дисциплін, доктор педагогічних наук, професор С.М. Мартиненко, яка окреслила мету і завдання сучасної початкової школи, означила, які зміни на неї чекають найближчим часом.

Під час майстер-класу Л.А.Харітоненко розповіла студентам спеціальності «Початкова освіта» про особливості застосування у навчально-виховному процесі початкової школи перспективних педагогічних технологій: концепції Марії Монтессорі, Вальдорфської, педагогіки Рудольфа Штейнера, Дальтон-плану, програма «Лідер у мені» тощо. Вчитель поділилася досвідом як здійснення предметної інтеграції, яка дає змогу учням молодшого шкільного віку висловлювати свої думки на запропоновану тему, водночас застосовувати здобуті знання, життєвий досвід, робити власні, нехай незначні, але дуже необхідні кожній дитині умовиводи і пошукові відкриття. Крім того, Леся Анатоліївна наочно продемонструвала, як інтеграція уроків сприяє розвитку творчих здібностей учнів, уможливлює розумове навантаження дітей чергувати з творчим.

Щиро дякуємо Л.А.Харітоненко за проведений майстер-клас, бажання ділитися своїм власним педагогічним досвідом. Чекаємо на нові зустрічі!

 

Факультет у соціальних мережах