Онлайн семінар «Права дітей: дослідження, досвід, рефлексія» (до Всесвітнього дня дитини)

Всесвітній день дитини  20 листопада 2020 року

    20 листопада 2020 року уся світова спільнота відзначає Всесвітній день дитини. Студенти 1 курсу (скорочена програма підготовки) спеціальності «Дошкільна освіта» Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка у руслі вивчення навчальної дисципліни «Педагогічне партнерство» вивчають Конвенцію ООН про права дитини, розробляють моделі надання підтримки дітям та їхнім батькам щодо дотримання прав дітей.

З цієї нагоди 18 листопада 2020 року було проведено онлайн семінар з теми «Права дітей: дослідження, досвід, рефлексія» (до Всесвітнього дня дитини).

У перебігу заходу відбулась дискусія на теми: здобутки сучасної дошкільної освіти щодо ознайомлення дітей дошкільного віку з правами; права дітей та роль дорослих у їх захисті; моделі педагогічного партнерства вихователів закладів дошкільної освіти з батьками щодо ознайомлення дітей з правами. За результатами дискусії студенти визначали можливі виклики, що стоять перед вихователями з ознайомлення дітей з правами та продуктивні практики щодо ознайомлення дітей з їхніми правами.

Майбутні вихователі дітей дошкільного віку також презентували власні розробки: каталоги казок, мультфільмів, дидактичних ігор, розробки різних форм роботи з дітьми старшого дошкільного віку тощо. Розроблені матеріали мають практичну значущість оскільки можуть використовуватися вихователями у роботі з дітьми.

Бажаємо студентам професійних звершень у захисті прав дітей!

Модератор онлайн семінару: Венгловська О.А., к.пед.н., доцент кафедри педагогіки та психології

Факультет у соціальних мережах