Навчально-методичний онлайн-семінар для вчителів іноземних мов початкової школи «Інноваційні технології дистанційного навчання іноземних мов у початковій школі».

 

 1 11 11 10 листопада 2021 р

  10 листопада 2021 р. на виконання плану роботи Інституту викладачі кафедри іноземних мов і методик їх навчання Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка організували і провели  навчально-методичний онлайн-семінар для вчителів іноземних мов початкової школи «Інноваційні технології дистанційного навчання  іноземних мов у початковій школі». Учасниками семінару стали  педагоги з різних міст та областей України (Київ, Вінниця, Запоріжжя, Ніжин, Ірпінь тощо), а також вчителі початкової школи та викладачі закладів вищої освіти Греції, Кіпру та США. До участі у науково-методичному семінарі були залучені також студенти Київського університету імені Бориса Грінченка спеціальності 013 «Початкова освіта» та 012  «Дошкільна освіта».

Навчально-методичний семінар відбувся у форматі live-stream вебінарів, у перебігу яких було розглянуто питання застосування онлайн-інструментів для ефективного вивчення іноземних мов у початковій школі; розглядалися наслідки цифрової революції в іншомовній освіті початкової школи; надавалися практичні поради щодо формування медіанавичок на уроках іноземної мови в початковій школі, використання інтерактивних онлайн-платформ у роботі сучасного вчителя іноземної мови; обговорювалися важливі питання щодо здійснення формувального оцінювання молодших школярів, впливу на мотивацію учнів початкової школи до вивчення іноземної мови; було представлено зарубіжний досвід створення трансмовного середовища у початкових класах на уроках іноземної мови.

У ході роботи дискусійної платформи учасники семінару обговорили сильні та слабкі сторони, можливості та загрози дистанційного навчання в умовах адаптивного карантину.

Координатор семінару: Наталія Кошарна, завідувач кафедри іноземних мов і методик їх навчання Київського університету імені Бориса Грінченка.

Модератори live-stream вебінарів: співробітники кафедри іноземних мов і методик їх навчання –  Любов Терлецька, Анжеліка Соломаха, Лада Петрик, Катерина Бровко, Тетяна Головатенко, Людмила Гапон та запрошений спікер - Ісаак Пападопулос, доктор філософії, пост-докторант, доцент прикладної лінгвістики та навчання мов, директор Школи освіти Університетського коледжу в м. Ларнака (Республіка Кіпр).

 

Факультет у соціальних мережах